Sezamový olej

250 Kč 460 Kč od 250 Kč 217,39 Kč bez DPH 400 Kč bez DPH od 217,39 Kč bez DPH
Vyrobíme na objednání Vyrobíme na objednání Zvolte variantu
Varianta:

Sezam indický je kvetoucí jednoletá bylina, která se řadí do čeledi sezamovitých. Byl velmi oblíbený již v dobách starého Řecka. Ze semínek této rostliny se vyrábí sezamový olej.

Sezamová semínka lze považovat za vůbec nejzdravější, jelikož mají velmi všestranný účinek a jejich pravidelná konzumace se vřele doporučuje. Toto maličké semínko v sobě ukrývá velkou léčivou sílu, je nejstarším kořením světa a říká se o něm, že žádná skála před ním nezůstane celá. Ájurvédská medicína jej řadí mezi oleje s nejlepšími účinky pro masáže i na výplachy. V západní Indii je využíván jako běžný masážní olej. V alternativní medicíně slouží jako základ pro terapeutické oleje.

Pro objednání klikněte na "detail" nebo "do košíku".

Kategorie: E-shop

 

Olej sezamový


Příznivé působení na náš organismus

Spektrum účinků sezamového oleje na lidské zdraví je velmi široké, blahodárně působí na srdce a zlepšuje průchodnost cév. Využívá se také při chronických onemocněních, jako jsou bolesti hlavy a poruchy metabolismu. Působí jako silný antioxidant, reguluje a podporuje růst buněk, zejména v oblasti trávicího traktu, podporuje tvorbu spermií a ovulaci. Zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky a chrání ji před působením volných radikálů. Váže na sebe molekuly škodlivin a přenáší je k játrům a ledvinám. Podporuje prokrvení a pomáhá při revmatických potížích, udržuje pohyblivost kloubů, posiluje kosti a působí proti osteoporóze. Je také velmi účinný při onemocnění cukrovkou, kdy snižuje hladinu cukru. Posiluje obranyschopnost organismu a jeho regeneraci. Je také velice účinný při potížích s vysušenou nosní sliznicí. 

Hodí se na RAW saláty, do zálivek na zeleninu a také do polévek či hlavního jídla.

Kosmetické využití

Sezamový olej je výborným prostředkem pro péči o kůži a při masážích. Působí proti kožním stafylokokům a streptokokům, virům a plísním. V kombinaci s vodou, při aplikaci do vaginy, odstraňuje kvasinky a jimi způsobené výtoky. Je velice účinný i na pubertální vyrážky v obličeji, jelikož na sebe váže toxiny v kožních pórech a zklidňuje je.Je možné jej aplikovat na obličej včetně okolí očí, případně i na nosní sliznici. Pomáhá snižovat riziko proleženin a otlaků. Příznivě působí na popáleniny, při ekzémech, lupénce a podobných problémech. Stačí na omyté a osušené místo jemně nanést dostatečné množství sezamového oleje na vatovém tampónku či tyčince a pak jej ponechejte, ať se olej vstřebá. 

Obsahuje

nenasycené mastné kyselinykyselina linolová (omega-6), kyselina IinoIenová (omega-3)nasycené mastné kyselinymá nízký obsah nasycených mastných kyselin, kyselina palmitová, kyselina palmitoolejová, kyselina stearová, kyselina olejová, kyselina eikosenová. Vitamíny: vitamín B3, B6, E, K, vápník, fosfor, měď, železo, chrom, lecitin.

Vnitřní užití

1 kávovou lžičku oleje 1 - 3 x denně. Před použitím je vhodné vyzkoušet snášenlivost oleje. Doplněk stravy. Nenahrazuje pestrou stravu.

Skladovatelnost

Uchovávat v chladu a temnu, mimo přímé sluneční záření. Při skladování pod +7°C se může olej zakalit. Je to běžný jev, který neovlivňuje kvalitu výrobku. Olej se po umístění do teplejšího prostředí stává opět čirým.
 
Min. trvanlivost 3 měsíce od data výroby.