Vlastnosti olejů

Rafinace olejů, s tímto pojmem se u olejů lisovaných za studena jisto jistě nesetkáte.

 Aby se oleje nekazily a samozřejmě dlouho vydržely, jsou vystaveny vysokým teplotám, čímž jsou zničeny cenné vlastnosti olejů. Proto si takové oleje můžete koupit v průhledných obalech, neboť jim nevadí světlo ani teplo

Co je to bod zakouření:  Bod zakouření je číslo, které nám udává, kdy se olej začíná přepalovat a tudíž není vhodný ke konzumaci. Při smažení se pohybujeme okolo 200 stupňů Celsia. Pokud to jde, smažení se vyhněte, pokud občas  přece jen neodoláte, smažte aspoň na oleji, který snese vysokou teplotu.

Rozdíl mezi smažením a restováním A že je  veliký... možná se Vám tyto dva pojmy slévají v jeden, tak tedy...

Smažení je tepelná úprava, kdy se surovina smaží v rozpáleném tuku ze všech stran při vysoké teplotě.

Restování - opékání (suché smažení) suroviny za použití minimálního množství tuku. Teplo přichází odspodu a surovina neplave v tuku. 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení