Suroviny:
28 dkg pohankové mouky hladké
7 dkg třtinového cukru moučka (lze použít i klasický cukr moučka)
22 dkg kokosového tuku
2 žloutky
4 dkg mletých vlašských nebo lískových oříšků
Vanilka nebo 1 balení vanilkového cukru
Čokoládová poleva:
100 g kvalitní hořké čokolády
2 polévkové lžíce třtinového cukru moučka
2 polévkové lžíce kokosového tuku
Postup: V míse dobře promícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu (pohankovou moukou) rozválíme těsto na plát a vykrájíme z něj kolečka. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180˚C do světle zlatavé barvy na okrajích. Necháme vychladnout, potřeme jahodovou marmeládou smíchanou s trochou citronové šťávy a slepíme.
V hrnečku, který postavíme do většího hrnce s horkou vodou, rozehřejeme čokoládu a olej a přidáme moučkový cukr. Vše důkladně promícháme a rozehřátou polevou potřeme slepená kolečka.
Krásné jarní dny přeje Sylva Praha.