Bezlepková pohanková kolečka s kokosovým olejem a čokoládou

Recept 07 Bezlepková pohanková kolečka s kokosovým olejem a čokoládou

 

Suroviny:

28 dkg pohankové mouky hladké

7 dkg třtinového cukru moučka (lze použít i klasický cukr moučka)

22 dkg kokosového tuku

2 žloutky

4 dkg mletých vlašských nebo lískových oříšků

Vanilka nebo 1 balení vanilkového cukru

 

Čokoládová poleva:

100 g kvalitní hořké čokolády

2 polévkové lžíce třtinového cukru moučka

2 polévkové lžíce kokosového tuku

 

Postup: V míse dobře promícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu (pohankovou moukou) rozválíme těsto na plát a vykrájíme z něj kolečka. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180˚C do světle zlatavé barvy na okrajích. Necháme vychladnout, potřeme jahodovou marmeládou smíchanou s trochou citronové šťávy a slepíme.

V hrnečku, který postavíme do většího hrnce s horkou vodou, rozehřejeme čokoládu a olej a přidáme moučkový cukr. Vše důkladně promícháme a rozehřátou polevou potřeme slepená kolečka.

Krásné jarní dny přeje Sylva Praha.