Bezlepková pohanková kolečka s kokosovým olejem a čokoládou

Recept 07 Bezlepková pohanková kolečka s kokosovým olejem a čokoládou

 

Suroviny:

28 dkg pohankové mouky hladké

7 dkg třtinového cukru moučka (lze použít i klasický cukr moučka)

22 dkg kokosového tuku

2 žloutky

4 dkg mletých vlašských nebo lískových oříšků

Vanilka nebo 1 balení vanilkového cukru

 

Čokoládová poleva:

100 g kvalitní hořké čokolády

2 polévkové lžíce třtinového cukru moučka

2 polévkové lžíce kokosového tuku

 

Postup: V míse dobře promícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu (pohankovou moukou) rozválíme těsto na plát a vykrájíme z něj kolečka. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180˚C do světle zlatavé barvy na okrajích. Necháme vychladnout, potřeme jahodovou marmeládou smíchanou s trochou citronové šťávy a slepíme.

V hrnečku, který postavíme do většího hrnce s horkou vodou, rozehřejeme čokoládu a olej a přidáme moučkový cukr. Vše důkladně promícháme a rozehřátou polevou potřeme slepená kolečka.

Krásné jarní dny přeje Sylva Praha.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení