Slunečnicový olej

169 Kč 299 Kč od 169 Kč 146,96 Kč bez DPH 260 Kč bez DPH od 146,96 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Slunečnice roční je vysoká bylina z čeledi hvězdicovitých (Asteraceae) dorůstající výšky 50 až 400cm. Slunečnice roční a slunečnice hlíznatá se pěstují po celém světě. Slunečnicový olej je získáván ze semen slunečnice roční (Helianthus annus ). Běžně prodávaný olej je rafinovaný , čímž ztrácí své důležité vlastnosti. Ovšem pokud je za studena vylisován, odmění se lepší chutí i vůní. Většina českých domácností smaží na rafinovaném slunečnicovém oleji, důvody můžeme hledat v neznalosti, reklamě či ceně. Nejstarší nález slunečnice roční se datuje od dob 2300 př. n . l. Do Evropy se pak dostává pod názvem rostlina z nového světa. 

 

Kategorie: E-shop

Olej slunečnicový


Příznivé působení na náš organismus 

Slunečnicový olej je velmi bohatý na kyselinu linolovou . Velké díky mu také patří za snižování rizika kardiovaskulárního onemocnění, a to i preventivním způsobem . Blahodárně ovlivňuje celý nervový systém. Obsahující vitamin E který působí jako posilující antioxidační prvek při obnově všech tělesných buněk. Užívání slunečnicového oleje zklidňuje sliznice v zažívacím ústrojí, zejména spodní část hrtanu a jícnu. Při porovnání všech rostlinných olejů obsahuje větší množství omega -6 mastných kyselin a také omega - 9. Mezi další přednosti za studena vylisovaného oleje patří obsah lecitinu (snižuje škodlivý LDL cholesterol), vitamínů řady B (příznivě ovlivňuje nervový systém a trávení),  vyšší obsah vitamínu D než u rybího tuku. Již zmiňovaný vitamín E nás chrání před účinky ultrafialového záření. Je bohatý na minerály jako je hořčík, vápník, fosfor, křemík, selen a zinek. Slunečnicový olej příznivě působí na náš nervový systém. Konzumaci tohoto druhu oleje můžeme doporučit také lidem trpícím aterosklerózou.

Obsahuje

kyselinu linolovou, kyselinu olejovou, kyselinu stearovou a kyselinu palmitovou.

Vitamíny: vitamín B1, B5, E, K,

Minerály: hořčík, mangan, měď, selen, měď,

Využití v kosmetice

Slunečnicový olej lze doslova nanášet na celé tělo po koupeli od hlavy až k patě, či jej rovnou přidat do vany. Olej se postará o vláčnou a pružnou pokožku. Své uplatnění najde i na regenerační zábaly vlasů, kterým dodá lesk a sílu. Je mimořádně vhodný pro uvolňující masáže, neboť dokáže prohřát celý svalový aparát. Díky svým antibakteriálním účinkům mírní ekzémy, akné a je velice vhodný pro citlivou pokožku novorozenců. 

Vnitřní užití

1 kávovou lžičku oleje 1 - 3 x denně. Před použitím je vhodné vyzkoušet snášenlivost oleje.

Skladovatelnost

Uchovávat v chladu a temnu  (chladnička), mimo přímé sluneční záření. Při skladování pod +7°C se může olej zakalit. Je to běžný jev, který neovlivňuje kvalitu výrobku. Olej se po umístění do teplejšího prostředí stává opět čirým.

Min. trvanlivost 3 měsíce od data výroby.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení