Rizoto s černou čočkou a řepovým salátem

Recept 03 Rizoto s černou čočkou a řepovým salátem

 

Suroviny:

jasmínová rýže

mrkev

hrášek

cibule

kokosový tuk

kurkuma

himálajská sůl

pepř

černá čočka

červená řepa

 

Postup: Uvařím rýži s mrkví a hráškem, čočku vařím zvlášť. Na kokosovém tuku osmahnu cibulku, přidám kurkumu i rýži. Černou čočku dám zvlášť a část čočky smíchám s rýží a pokapu ostropestřecovým olejem. Uvařenou červenou řepu nastrouhám a smíchám se zálivkou. Na zálivku si připravím sezamový nebo dýňový olej, trochu javorového sirupu, p. lžíci octa balzamico, pepř a Bambovu sůl, vše promíchám a přidám nastrouhanou červenou řepu. Ozdobím naklíčenými semínky bio alfalfa.

 

Přeji všem dobrou chuť. S pozdravem Gabriela B.