Špaldové sušenky s kokosovým olejem

Recept 08 Špaldové sušenky s kokosovým olejem

Suroviny:

30 dkg špaldové mouky hladké

8 dkg třtinového cukru moučka (lze použít i klasický cukr moučka)

20 dkg kokosového tuku

2 žloutky

½ malé kávové lžičky strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřených čerstvých BIO citrónů

vanilka nebo 1 balení vanilkového cukru

 

Postup: V míse dobře promícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme cca 5 minut v lednici. Následně těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka, která raznicí ozdobíme. Pokud raznici nemáte, můžete vykrajovat různé tvary. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180˚C do světle zlatavé barvy na okrajích.

Dobrou chuť přeje Sylva Praha.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení