Špaldové sušenky s kokosovým olejem

Recept 08 Špaldové sušenky s kokosovým olejem

Suroviny:

30 dkg špaldové mouky hladké

8 dkg třtinového cukru moučka (lze použít i klasický cukr moučka)

20 dkg kokosového tuku

2 žloutky

½ malé kávové lžičky strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřených čerstvých BIO citrónů

vanilka nebo 1 balení vanilkového cukru

 

Postup: V míse dobře promícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme cca 5 minut v lednici. Následně těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka, která raznicí ozdobíme. Pokud raznici nemáte, můžete vykrajovat různé tvary. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180˚C do světle zlatavé barvy na okrajích.

Dobrou chuť přeje Sylva Praha.