Mandle se získávají z plodů mandloně obecné. Mandle obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Najdeme v nich zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, vitamín E, vitamín B2 (riboflavin), také velké množství minerálních látek (hořčík, mangan, měď, fosfor).
Mandle jsou také skvělým zdrojem antioxidantů, dokáží mírnit hladinu krevního cukru. Lidem trpícím vysokým cholesterolem a krevní tlakem udělají také dobrou službu. Jejich konzumace má také pozitivní vliv na trávení a činnost mozku.
Země původu : USA
Energie: 2432 kj, 579 kcal
Tuky: 49,93 g
Sacharidy 21,55 g
- z toho cukry 4,35 g
Bílkoviny : 12,5g
Vláknina : 21,15 g
Sůl: 0 g
Celé balení, může obsahovat 0.1% hořkých jader.